Studieledighet

16.09.2018 kl. 18:05

Eftersom jag jobbat i åttahundra år på samma arbetsplats tror jag att det finns en möjlighet att vid något skede få ett eller två år ledigt för studier. Då kan jag söka vuxenstudiestöd som mig veterligen är ganska mycket pengar, kanske till och med 70-80 procent av ens lön.

Man får studera till vad som helst, huvudsaken att det kan leda till en examen. Hästskötare, vildmarksguide, elektriker! Allt är möjligt, men nu vet jag inte vad jag skulle tycka är roligt längre än en vecka. Kanske någon form av personlig tränare för både kroppen och huvudet. Det kaske låter märkligt men jag har noterat att (jag själv tycker att) jag är bra på att peppa folk. Där jag själv är sträng och brutal mot mig själv, kan jag se andras trävanden och strävande ur en mildare vinkel.

Eller trädgårsmästare? Hundterapeut? Vad rekommenderar ni?

Kommentarer (5)
Jag varken tar eller ger råd i sådana här frågor längre då folk är patologiska lögnare och nästan tvångsmäßigt ger en felaktig information.
Affe af Skrifwklaada17.09.18 kl. 09:26
OMG! Hjälp, måste uppdatera mig med bloggen din. Har haft paus (med alla bloggar).
17.09.18 11:27
Jooo, du skall studera till guru! Jag kommer på din första föreläsning/session.
håkan17.09.18 kl. 19:28
Jaaa!
23.09.18 09:15
Florist har alltid varit mitt drömjobb. Att påta med blommor och växter låter härligt. Säkert inte bra betalt men kanske ett jobb man är nöjd med när man går hem för dagen.
Som ung drömde jag om att bli journalist men nu finns ju allt på nätet. Tolk om jag får drömma säkert ett jobb där man känner att man gör nytta.
Andra drömjobb någon?
ansan17.09.18 kl. 20:14
Tolk kan säkert vara otroligt stressigt, eller för mig skulle det vara det och sedan skulle det sluta med att jag bara översätter genom att berätta helt egna saker.
23.09.18 09:16
Praktiska yrken tror jag passar de flesta, alltså jobb där man jobbar med kroppen. Vi är ju skapta för det. Ngt med djur? Du skulle säkert vara en bra coach också!
Ida18.09.18 kl. 13:55
Jo djur! Gosmagister kunde vara något.
23.09.18 09:16
Nu tycker jag ju att du ska skriva en liten o bitsk bokafan. Tror du sku älska dig själv mer om du hade fått det gjort, o det är ju inte frågan om att alla skulle suga i sig den om om den vore en hallocinogen svamp. Att älska sig själv e viktigast, säger guru-ponks!
ponks25.09.18 kl. 12:51
Voi svampen! Rätt har du förstås! Önskar jag hade lite av din ryggrad. Eller min ryggrad går också bara den skulle vara lite kovogare.
25.09.18 21:50
Anne Hietanen