Adhd

27.08.2018 kl. 11:28

Hurra, jag har fått en diagnos, konstigt nog adhd och inte add som jag trodde. Är mycket lättad och åtminstone lite förväntansfull.

Det som rekommenderas och lär funka bäst är mycket hård motion på morgonen, olika sorters terapi och piller. Jag får börja med en babydos Concerta. Det kommer att ta veckor eller kanske månader innan jag är uppe i en dos som kan hjäpla, men eftersom jag är en placebo-kvinna kan det mycket väl hända något bra fortare än så.

Det bästa är att jag bara behöver ta piller innan jag måste göra något mycket tråkigt, inte annars. Biverkningarna för de flesta lär vara en minideppis på 15-30 minuter varje kväll då dosen går ur kroppen, men det kanske jag klarar. Håll tummarna nu.

 

 

Kommentarer (4)
Jee! Jag håller tummarna uppe!
Minna27.08.18 kl. 20:05
Tack! <3
29.08.18 18:24
Grattis! ....jag menar grattis till att äntligen veta, och att kunna göra nåt konkret åt saken!!
Anna T27.08.18 kl. 22:13
Tack! Få si nu!
29.08.18 18:24
Skönt med en diagnos, enklare att förstå då varför man fungerar som man gör!

Hoppas på att läkarvetenskapen skall göra framsteg och eliminera den mänskliga faktorn i diagnostiseringen. Förrän det vågar jag inte gå till en läkare.
håkan28.08.18 kl. 13:30
Jo mänskliga faktorn är alltid paha!
29.08.18 18:24
Jag funderar också på att utreda om jag har ADHD. Men exelltabeller, tråååkigt... Har tidigare trott att man måste ha svårt i skolan för att ha ADHD, så tridde jag inte kna ha det. Men men men alla teckan tyder nog på det. Hur gjorde du för att börja utredningen? Vem kontaktar man?
Sara28.08.18 kl. 22:27
Nej nej man måste inte alls vara dålig i skolan, jag var alltid bra, allt var lätt som en plätt förutom att jag hade långtråkigt som fan. Bli inte uppskrämd av vad jag berättar om processen, det kan gå lättare! Jag gick inte den privatavägen och för mig var allt gratis - en vansinnig lyx. Skulle nog kostat flera en eller två tusen annars! Ta kontakt med din hälsostation, berätta om dina symptom, överdriv hellre än underdriv. Ingen idé att berätta att man nog klarar sig, man klarar sig och klarar sig, men det gäller din livskvalitet! Berätta gärna hur det går för dig! Jag hejar på dig!
29.08.18 18:23
Anne Hietanen