Lägesrapport från skogen

23.08.2018 kl. 13:42

Jag och Olof befinner oss på tumanhand i skogen ett tag medan A. jobbar i stan. Det hela är mycket spännande. Eftersom jag inte vågar köra bil kommer vi inte enkelt bort härifrån och vi låtsas att vi lever mycket primitivt och farligt i skogen. Vi fantiserar om att hitta spännande lik under våra skogsvandringar eller kanske till och med själva ta fast olika mördare.

Tyvärr har vi inte sett ens tillstymmelsen av något spännande, inte ens en liten bankrånare har vi noterat i skogen. Promenader med Olof är oerhört tålamodspåfrestande, ibland kan jag njuta av det, men oftast är jag rastlös och månste fantisera ihop det ena och det andra för att stå ut. Och på tal om rastlös så händer det en del på adhd-fronten, inom några dagar kan jag berätta om jag fått en diagnos eller ej.

En sak vet jag åtminstone och det är att den som orkat ta sig igenom alla adhd-undersökningar som tar 1-2 år i anspråk knappast har grav adhd. Ironiskt att just alla som har ovanligt svåra problem med koncentrationssvårigheter och att slutföra saker måste undersökas på det här sättet. Det har varit ungefär som att pyssla med exeltabeller och tråkmånsigheter nonstop sedan allting började för kankse 18 månader sedan.

 

Anne Hietanen