Puppy blues

11.08.2018 kl. 11:16

Jag fick puppy blues efter att Olof anlände. Jag har aldrig träffat en hund (eller valp) som bitit så mycket. Det är väldigt, väldigt otrevligt att gå runt med blodiga ben och händer. Jag var färdig att föra Olof till krematoriet. 

Igår lärde jag mig dock en teknik som gör att han biter lite mindre. Det här tär på tålamodet som bara den, men jag bestämde mig att Olof nu får vara den som lär mig bättre tålamod. Annars gillar jag hans mjuka, mjuka päls. Den underbara valpdoften och hans prickiga nos. Hans huvud är helt osannolikt, han har helt för mycket päls och allt är  lite oproportionerligt, det gillar jag.

A. säger att det är sjuhundra gånger mera jobb med en människobebby, men jag kan ej tro det. Hur går folk i land med det i så fall? Det känns helt obegripligt. Jag är ett människovrak efter två veckor med en liten hund. Med förnyad respekt lyfter jag på hatten för alla småbarnsföräldrar, bra jobbat! 

Kommentarer (3)
Berätta tekniken! Kram från en annan piraya-ägare.
Monica11.08.18 kl. 14:38
Massera bakdelen av kroppen tills pirayan lugnar sig! Funkar ibland.
19.08.18 12:18
Har själv aldrig haft en hund, visste inte att hundvalpar kunde ge sådan puppy blues. Du får gärna dela med dig din teknik!
Jag har igen fått puppy fever trots att jag inte är en hundperson :D De är bara så söta
La Dolce Musica14.08.18 kl. 14:43
Jag har märkt att de är söta i korta doser bara! :)
19.08.18 12:19
Jätte tråkigt att du har puppy blues. Jag har det också. Jag hade också förlossningsdepression så jag känner igen känslorna. Jo, människobebisar är mycket jobbigare och dom är jobbigare längre men hundvalpar är också jobbiga och det är helt okej att ha puppyblues. Det jag försöker tänka är att det inte varar så länge och att valpen nog lär sig saker så småningom och att jag nog är kapabel att uppfostra henne. Emellanåt känns det bara skit och hon beter sig dåligt men det hör till. Det är olej att känna sig skit. Det är bara en känsla och den går om bara man accepterar läget. Kämpekram!!
Maria03.09.18 kl. 07:43
Voi tack snäll! Det värsta verkar nu ha gått över. Olof blir bättre och bättre de flesta dagar. Ibland är det sedan helt hemsk, men mer och mer bra stunder.
05.09.18 10:29
Anne Hietanen