Kampen på jobbet

18.07.2018 kl. 12:54

Om några veckor får vi reda på om jag har Adhd eller Add eller ingenting. Oberoende av diagnos är jag ju exakt samma person som innan och kommer att ha exakt samma egenskaper, men nog skulle jag bli glad över en diagnos.

Lovar försöka att inte använda mig av diagnosen som en ursäkt över att jag inte låter folk prata till punkt, för att jag är lat och rastlös och allt möjligt annat.

Just nu sitter jag och kämpar med rutinuppgifter på jobbet, jag kämpar alltså verkligen. Jag tvingar mig att jobba tjugo minuter i taget och sedan ger jag mig tillåtelse att ta korta raster då jag får kolla mejlen, ta en kaffe, kolla postfacket, springa i trapporna, äta, sova. Nej inte sova, men jag har så lust att tycka synd om mig, men sedan tänker jag att det enda normala just nu under en vacker sommardag är att man får kämpa lite extra när man sitter inomhus och gör sina uppgifter. Alla lider på ett eller annat sätt och de som inte har Adhd har antagligen något annat som kan vara fem eller tio gånger värre.

En annan sak som tröstar mig är att jag vet hur svårt jag har också att njuta av ledigt. Skulle jag vara ledig just nu skulle jag antagligen a) avlida av tristess b) ha dåligt samvete för att jag avlider av tristess c) något ännu värre.

Men, på det hela ar jag det ganska bra. Längar efter puppyn som snart kommer hem till oss.

Ps. Detta eländiga blogginlägg som tog två och en halv minut att skriva var en belöning för att jag just editerade ljud i tjugo minuter, men nu skall jag hoppa in i jobbet igen. Under nästa paus kanske jag får lov att svara på kommentarer som kommit idag och igår.

 

Kommentarer (2)
Haha. Så bekant. Dör lite inombords om jag måste sitta och fixa med samma reportage i t-i-m-m-a-r. Ändå vill jag ju göra större grejer ibland... men skönast är det med morgontur på radion och fem bollar i luften samtidigt.
Fager Dam18.07.18 kl. 16:43
Det finns många fördelar med fem bollar! Man hinner inte grubbla, man bara bollar på för allt vad tygen håller!
20.07.18 08:12
Du borde läsa eller lyssna på boken Viktor Frisk Min superkraft. Länkade nextory
Lilian20.07.18 kl. 11:55
Tack! Jag skall läsa den! <3
20.07.18 12:06
Anne Hietanen